A 2023-as év Kosáry Domokos-díjasa: Fonyó Istvánné a BME OMIKK ny. főigazgatója, a TMT folyóirat idén leköszönő főszerkesztője

Szerzők

 • Koósné Török Erzsébet
  Affiliation

  ny. főigazgató, a Kosáry Domokos-díj Kuratórium elnöke

 • Molnár Szilvia
  Affiliation

  könyvtárvezető, MATE Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár

 • Katona Adrienn
  Affiliation

  a Kosáry Domokos-díj Kuratórium titkára, MATE Rektori Kabinet

Absztrakt

2013-ban a Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár (KDKL) kezdeményezésére a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) jogelőd intézményének Szenátusa Kosáry Domokos-díjat alapított a könyvtár névadójának, tudományszervező könyvtárigazgatójának tiszteletére. A tudós születésének 100. évfordulója alkalmából alapított díjjal őrizzük és megmutatjuk azt a szellemi méltósággal és cselekvő erővel létrehozott időtálló értéket, amit Kosáry Domokos a gödöllői egyetemen, annak könyvtárában és egész élete során alkotott. Törekvésünk, hogy minél szélesebb körben megismertessük Kosáry könyvtárosi munkáját és mindenkor, minden helyzetben tanúsított emberi nagyságát és tartását.

Megjelent

2023-09-21

Hogyan kell idézni

Koósné Török, E., Molnár, S., Katona, A. „A 2023-as év Kosáry Domokos-díjasa: Fonyó Istvánné a BME OMIKK ny. főigazgatója, a TMT folyóirat idén leköszönő főszerkesztője”, Tudományos és Műszaki Tájékoztatás, 70(3), o. 373–378, 2023.

Folyóirat szám

Rovat

Beszámolók, Szemlék, Referátumok